Servis klime

klimaintro.jpg

Svaki proizvođač automobila propisuje kada bi se trebao napraviti veliki servis, a najčešće se radi od 90.000 do 120.000 prijeđenih kilometara.

Pravilno i sveobuhvatno provjeravanje klimatizacijskog sustava treba uključivati:

  1. provjeru razine agenta
  2. mijenjanje maziva u sustavu
  3. provjeravanje hlađene temperature zraka, crijeva, hladnjaka i ventilatora kabine.

Postupak popravka rashladnog sustava treba biti vrlo pažljivo usklađen s preporukama proizvođača automobila. Zamjena agensa za hlađenje je jednostavan i brz postupak. Na ploči kompresora ili na naljepnici na komori motora naći ćete potrebne smjernice. Postupak zamjene sastoji se od uklanjanja rashladnog agensa iz sustava, s čime se stvara negativan tlak kako bi se provjerila nepropusnost crijeva. Nakon toga se vrši ponovno punjenje odgovarajućom količinom ulja koja podmazuje kompresor. Ovaj postupak obično traje oko jedan sat.

Trebali biste dobro paziti na klimatizacijski sustav!

Najmanje što možete učiniti je provjera razine rashladnog sredstva i rashladnog sustava. Također biste trebali slijediti druga pravila ispravnog korištenja sustava. Kako bi se osiguralo da ispravno i dugo funkcionira, trebali biste redovito mijenjati filter kabine. Filter čisti zrak od zagađivača prije nego što ga isporučuje u sustav. Ako se filter za zrak ne promijeni na vrijeme, sustav možda neće ispravno raditi i možete osjetiti neugodan miris u kabini.

S vremena na vrijeme sustav za hlađenje bi se trebao i očistiti. Kanali za zrak ispunjeni su mikroorganizmima i bakterijama koje utječu na naše zdravlje i mogu uzrokovati alergije. Stoga, trebate čistiti Vaš sustav hlađenja jednom godišnje. To se može učiniti ozonom ili ultrazvukom. Obje su metode jednako učinkovite i nude ih većina servisa koji pružaju usluge održavanja klimatizacijskog sustava.

Dobro održavanje klimatizacijskog sustava vrlo je važno - nepravilan rad sustava može utjecati na motor. To je osobito važno u slučaju starih automobila, gdje kada klimatizacijski sustav radi punom snagom, opterećuje motor. Kada vozite u gradu, trebate kontrolirati temperaturu motora kako biste izbjegli pregrijavanje.

Koristite klimu cijele godine!

Imajte na umu da se klima uređaj također treba koristiti tijekom zime. To se preporučuje kako bi se osiguralo da je kompresija dobro podmazana tijekom cijele godine. Drugo, zrak koji klimatizacijski sustav prenosi u kabinu je suh, što pomaže u kišnim danima.

Rezervirajte termin

Zahtjev za ponudu

Novosti

-20% na sve ljetne gume
Do isteka zalih

Poštovani kupci, ne propustite u svim Automerc Škoro poslovnicama odličnih 20% popusta na sve...

15% POPUSTA za sve Telemach uposlenike!
Posebna ponuda

Razvoj partnerskih odnosa sa kompanijama u BiH je važan segment naše djelatnosti. U skladu s tim,...

Ovjes - stabilizatori, kugle, krajnice
CORTECO

Ovjes - stabilizatori, kugle, krajnice Vrhunske CORTECO proizvode potražite u svim Automerc Škoro...

logo

Centrala

Sarajevska 25

71250 Kiseljak, Bosna i Hercegovina

Tel: +387 30 877 200

Tel: +387 30 877 201

Fax.: +387 30 877 202

info@automercskoro.com

RADNO VRIJEME

  • Ponedjeljak08:00-17:00
  • Utorak08:00-17:00
  • Srijeda08:00-17:00
  • Četvrtak08:00-17:00
  • Petak08:00-17:00
  • Subota08:00-16:00
  • NedjeljaNeradni dan

Vaš pouzdani suvozač

Automerc Škoro

Posjetite nas u Kiseljaku, gdje imamo servis, veleprodaju i maloprodaju. Naši servisi i dijelovi u Sarajevu se nalaze u općinama Novi Grad i Stari Grad. U Vitezu imamo trgovinu dijelova i servis, a u Visokom i Vogošći potražite naše radnje sa dijelovima. Poslovnicu smo otvorili i u Kaknju, a naša maloprodaja i servis sada su dostupni i u Rajlovcu. Dobro došli!

Saznajte više
AUTOMERC ŠKORO d.o.o. - sva prava pridržana
logo